Upozoreni smo …

Proroštvo iz 1869 .: “Sotona će voditi najgore napade kako bi pokušao uništiti Crkvu”

Katolici se moraju čuvati privatnih objava: svakako onih koje Crkva nije odobrila, a koje treba izbjegavati, ali čak i onih objava koje su odobrene kako ne bi izostankom duhovnog vodstva svećenika došlo do zastranjenja nepoučene nejačadi, te ih one zamijenile umjesto Nauka Katoličke Crkve. Iako je Crkva proglasila kako su privatne objave koje su priznate od nje slobodne od hereza i zabluda u vjeri ili moralu i stoga sigurne da se s njima upozna, važno je da se ne vezujemo za ovu vrstu objave jer ona nije potrebna za naše spasenje i daje se samo određenim osobama, u određenom trenutku, za određenu svrhu.

Stoga rijetko zagovaramo ili promoviramo privatnu objavu na ovoj web stranici. Međutim, na ovom mjestu ćemo to učiniti jer postoji većinom nepoznato proroštvo koje potvrđuje ono što već znamo kroz proučavanje katoličke vjere i iskustva posljednjih 60 godina.

Godine 1928. sestre iz samostana u Chambéryju, Francuska, objavile su knjigu o vrlo posebnom članu njihovog reda, sestri Mary-Martha Chambon, koja je umrla prije 21 godinu. Naslov knjige bio je  Soeur Marie-Marthe Chambon: Religieuse de la Visitation Sainte-Marie de Chambéry, 1841.-1907 .prvi put još jednom (izvorni prijevod, bili smo obaviješteni, bio je neadekvatan i dugo je bio izvan tiska).

Prema službenom opisu knjige izdavača:

Sestra Mary Martha Chambon (1841.-1907.) bila je redovnica Reda Pohođenja u Chambéryju, u Francuskoj, kojem je Isus Krist otkrio moćna blaga predanosti Njegovim Svetim ranama. Nju je Gospodin podučio dvije molitve zaziva Svetim ranama koje je Katolička Crkva naknadno odobrila za molitvu vjernicima. Iako su izvanredni darovi milosti sestre Marije bile nepoznati, dok su bile žive vanjskom svijetu, pa čak i većini sestara u njezinoj zajednici, život ove duše žrtve bio je uronjen u nadnaravno: stalna ukazanja i poruke od Isusa, Blažene Djevice Marije i Svetaca Nebeskih; komunikacija sa svetim dušama u čistilištu; nositeljica stigmi; hranila se samo Euharistijom godinama; napadi od đavla; čudesni odgovori na molitvu; infundirano znanje o skrivenim i dalekim događajima; i proroštva koja se vjerojatno odnose na krizu bez presedana koju danas svjedočimo u Crkvi.

U poslušnosti svećenicima koji su služili kao duhovni voditelji u posjetu Chambéryu, te u skladu s izričitim željama samog Gospodina, Majka poglavarica nepismene sestre Marije Marte marljivo je zapisala božanske poruke prenesene njihovoj kćeri i čudesne događaje zaokružujući njezinu osobu. Pojedinosti koje su sastavili čine osnovu za ovu knjigu i nastoje ispuniti sljedeće riječi koje je Isus uputio sestri Mariji Marti: “Tvoj je put da me učini poznatim i voljenim, osobito u budućnosti.”

Velika je milost da je ova knjiga sada dostupna na engleskom jeziku. Može se naručiti izravno s Amazona ovdje:

Izvorno francusko izdanje ovog djela dolazi s potrebnim crkvenim odobrenjem: nosi nihil obstat (fr. Francois Bouchage, C.S.R.) i imprimatur ( Abp. Dominique Castellan ).

Sljedeća anegdota u knjizi ističe se kao vrlo relevantna za naše vrijeme. Sadrži proroštva koja su dana sestri Mariji Marti 1869. godine, koja je bila godina otvaranja I. vatikanskog sabora tijekom vladavine pape Pija IX. (1846-1878):

26. travnja 1869., tijekom zaziva Svetim ranama koje je Zajednica svakodnevno molila za potrebe Crkve, raspeti Isus se otkrio svojoj zaručnici. Božanska Krv izlivena je u velikom izobilju iz Njegovih Svetih Rana: “Ovo je za Mog vikara Pija IX.”, rekao je. I dok je Krv Spasitelja nastavila teći, dodao je: “Ovo je za moje svećenstvo!… Za sve, čak i za one koji ne traže svjetlo.

“Sotona će najžešće napasti da pokuša uništiti Crkvu.”

“Nekoliko će svjetala izgubiti svjetlost, a broj onih koji izgledaju kao stupovi će pasti.”

Početkom prosinca 1869. naš Gospodin je opet ponovio: “Kćeri moja, moraš se moliti za [Prvi Vatikanski] Sabor! … Moraš udvostručiti svoju gorljivost, jer kroz Sabor mora se dati svjetlo.”

(Sestre za posjete u Chambéryju, Mistik Svetih rana: Život i otkrivenje sestre Marije Chambon , prevedeno od Ryan P. Plummera [St. Louis, MO: Lambfount, 2019], str. 222)

Može li netko sumnjati da je proročanstvo Sotoninih “najžešćih napada pokušati uništiti Crkvu” ispunjeno u naše vrijeme, posebno nakon smrti pape Pija XII. 9. listopada 1958.?

Đavolski najokrutniji progon Crkve do kraja vremena nije nešto što se može naći samo u privatnom otkrivenju – ono je također dio Depozita [Pologa] Vjere, sadržanog u suštini u Novom zavjetu i objašnjeno u Svetoj tradiciji i crkvenoj doktrini. To su iznijeli teolozi prije II. Vatikanskog ‘sabora’ kao što su kardinal Henry Manning i Fr. Sylvester Berry:

Pape su također stalno iznova upozoravali na paklenu urotu protiv Crkve koja je stremila srušiti papinstvo:

Primjećujemo da u proroštvu za Mariju Martu naš Blaženi Gospodin posebno spominje (Prvi Vatikanski) Sabor kao sredstvo s kojim se mora dati “svjetlo”. Iako ne pretpostavljamo da možemo protumačiti ovo božansko proroštvo, jednostavno ćemo istaknuti da je Prvi Vatikanski sabor najpoznatiji po svom učenju o papinstvu, koje ni na koji način nije ograničeno samo na definiciju papinske nezabludivosti. Čak je i pitanje mogućnosti “heretičnog pape” došlo tijekom rasprave na I. Vatikanskom saboru, a na njega je odgovorila doktrinarna komisija .

Između ostalog, doktrina I. Vatikanskog sabora o Papi dokazuje da su Novus Ordo ‘pape’ bili varalice, osobito sadašnji Franjo. To se lako može vidjeti zamjenom izraza “rimski papa” s “papom Franjom” u eksperimentu koji smo ovdje proveli . Rezultati su groteskni.

Ostale relevantne poveznice na ovoj web stranici vezane uz temu progona Crkve uključuju sljedeće:

Isus je obećao da vrata pakla neće pobijediti Njegovu Crkvu i da je u tu svrhu ustanovio papinstvo . Ali dio Božanskog otkrivenja je da će Papa na kraju vremena biti “uklonjen s puta” kako bi se ispunio Božanski plan, baš kao što je Židovima bilo dopušteno, na kratko vrijeme, da prevladaju protiv našeg Gospodina. Sveti Pavao je o tome govorio Solunjanima:

Neka vas nitko ne zavede ni na koji način. Jer ako prije ne dođe onaj otpad pobune i ne otkrije se Čovjek bezakonja, Sin propasti, Protivnik, onaj koji uzdiže sebe protiv svega što se zove Bog ili svetinja, dotle da i u Božji hram zasjedne gradeći se Bogom, pokazujući se kao Bog. Ne sjećate li se, to sam vam govorio dok sam sam još bio među vama? I sada znate što ga zadržava da bi se pojavio tek u svoje vrijeme. Doista, otajstvo bezakonja već je na djelu, samo ima tko da ga sada zadržava dok ne bude uklonjen. Tada će se otkriti Bezakonik. Njega će Gospodin Isus pogubiti dahom usta i uništiti pojavkom Dolaska svoga — njega koji djelovanjem Sotoninim dolazi sa svom silom, lažnim znamenjima i čudesima i sa svim nepravednim zavaravanjem onih koji propadaju poradi toga što ne prihvatiše ljubavi prema istini kako bi se spasili. I zato im Bog šalje djelovanje zavodničko da povjeruju laži te budu osuđeni svi koji nisu povjerovali istini, nego su se odlučili na nepravednost.

(2. Solunjanima 2: 3-12)

Kardinal Manning je vrlo dobro objasnio ovaj odlomak u svom izlaganju o posljednjim vremenima .

Dakle, jasno je da vrata pakla ne mogu prevladati protiv Katoličke Crkve sve dok postoji Papa, a mi to potvrđujemo u crkvenoj doktrini:

Sada dobro znate da su najsmrtonosniji neprijatelji katoličke religije oduvijek vodili žestoki rat, ali bez uspjeha, protiv ove učiteljice; ni u kom slučaju ne poznaju činjenicu da sama religija nikada ne može zakazati i pasti dok ova Stolica ostaje netaknuta, Stolica koja počiva na stijeni koju ponosna vrata pakla ne mogu srušiti i u kojoj postoji cjelovita i savršena čistoća Kršćanske religije.

(Papa Pio IX,  enciklika  Inter Multiplices , br. 7)

Što se događa kada je istinski papa odsutan i kada je Stolica sv. Petra dugo prazna , upravo je ono čemu svjedočimo od 9. listopada 1958. godine.

Neka nam Bog da istinskog papu i ubrza punu i slavnu obnovu Svete Majke Crkve.

○○○

novusordowatch.org