Print Friendly, PDF & Email

“Jer ništa nije skriveno, što se neće otkriti …” (Lk 12,2)

Eksplozivna nova knjiga: U ormaru Vatikana bit će objavljena prvog dana okupljanja o seksualnom zlostavljanju

2018. godina bila je teška za Franjin klub, ali to je možda bilo samo zagrijavanje u usporedbi s onim što bi ove godine moglo doći. Francuski sociolog, novinar i autor Frederic Martel uskoro će objaviti eksplozivnu knjigu koja bi trebala mnogo više potresati Vatikan nego Pisma Carla Vigana prošle godine. Rad je naslovljen U ormaru Vatikana: Moć, homoseksualnost, licemjerje  i trebao bi biti objavljen 21. veljače, prvi dan četverodnevnog okupljanja o seksualnom zlostavljanju u Vatikanu .

Međutim, za razliku od onoga što se u početku pretpostavlja, knjigu nije napisao neki konzervativni član II. Vatikanske crkve koji pokušava srušiti Franju i njegove pristaše. Umjesto toga – i to vjerojatno knjizi daje mnogo veću vjerodostojnost nego što bi inače imala – autor je socijalistički i prakticirajući sodomit koji se ne protivi Franjinu političkom ili pseudoteološkom planu. Stoga, njegov cilj nije suprotstaviti se neprirodnim porocima per se (po sebi), niti želi prikazati homoseksualce lošima. Umjesto toga, njegova je namjera bila razotkriti licemjerje.

Knjiga će u konačnici biti objavljena na čak osam jezika. Talijanska i engleska izdanja postavljena su za prvo objavljivanje:

Na 576 stranica, ova knjiga obećava masovnu čitanost. Slijedi službeni opis izdavača Bloomsbury, koji daje pregled eksplozivnih sadržaja s kojima će se Vatikan susresti:

Zapanjujući prikaz korupcije i licemjerja u srcu Vatikana.

U ormaru Vatikana danas izlaže trulež u srcu Vatikana i Rimokatoličke crkve. Ovaj briljantni istraživački rad temelji se na četverogodišnjem autorskom istraživanju, uključujući opsežne intervjue s onima na vlasti.

Celibat svećenika, osuda upotrebe kontracepcijskih sredstava, bezbroj slučajeva seksualnog zlostavljanja, ostavka Benedikta XVI., mizoginija među svećenstvom, dramatični pad svećeničkih zvanja u Europi, urote protiv pape Franje – sva ta pitanja su zamagljena u tajni i tajnovitosti.

U ormaru Vatikana nalazi se knjiga koja otkriva spomenute tajne i prodire u ovu enigmu. Ona proizlazi iz sustava utemeljenog na kleričkoj kulturi tajnosti koja počinje u sjemeništima i nastavlja se sve do samog Vatikana. Temelji se na dvostrukom životu svećenika i ekstremnoj homofobiji. Nastalu shizofreniju u Crkvi teško je shvatiti. Ali što je više prelat homofobičan, to je vjerojatnije da je on sam gay.

“Iza rigidnosti uvijek postoji nešto skriveno, u mnogim slučajevima dvostruki život.” To su riječi samog pape Franje njima, a Papa je otključao ormar.

Nitko ne može tvrditi da danas stvarno razumije Katoličku crkvu dok ne pročita ovu knjigu. Otkriva istinu koja je šokantna i uznemirujuća.

izvor )

Iz ovog opisa, prilično je očito da autor nije u kampu Vigano. To je značajno jer nam govori da Vatikan neće biti u mogućnosti očistiti se svih optužba za skandale homoseksualizma i pedofilije.

Prema vijestima vatikanista Giuseppea Nardija, u Vatikanskom ormariću  otkrit će se “imena, datumi i činjenice o sastavu i utjecaju sodomitske mreže u Vatikanu”.